Depresszió


A depresszió, a hangulati nyomottság, kedvetlenség, alvászavar, szorongás, teljesítményzavar gyakran megkeseríti napjainkat. A helyesen felállított diagnózis, a jól megválasztott kezelés, akár gyógyszerrel, akár gyógyszer nélkül segíthet az állapoton.

Gyakran önmagunk is felismerjük a bajt, de sokszora közvetlen hozzátartozók érzékelik az állapotváltozást. Ilyenkor orvoshoz kell fordulni. A kezeletlen depresszió organikus betegségek számára is előkészíti a talajt. Gyengül az immun rendszer, gutaütést követően romlanak az életkilátások.

A hangulatzavar kezelést igényel!

A depresszió rendkívül gyakori állapot. A lakosság 26%-a élete folyamán átélt egy, vagy több depressziós állapotot, tartós hangulatzavart. Az élet örömének elvesztése, kilátástalanság élménye, reménytelenség, szorongás, étvágytalanság alvászavar, rossz gondolatok értéktelenség élménye, megannyi tünet, ami ha tartósan fennáll a depresszió hirnöke.

Ez az állapot nem szégyen, segítséggel leküzdhető. Pszichoterápiától a gyógyszeres kezelésig számos módszer áll rendelkezésre. A szakember segítsége megrövidíti ezt a periódust, értékesebbé teszi az életet, sikeresebb helytállást tesz lehetővé.